Web Tasarımda Tipografinin Önemi Nedir?

 Günümüze bakıldığında içerik pazarlama sektörünün ne denli geliştiği net bir halde görülebilmektedir. Web tasarım alanında çalışan kişilere bu mevzuda fazladan vazife düşüyor. Tipografi ise web tasarımı mevzusunda tasarımı daima destekleyen bir güç deposu olarak karşımıza çıkıyor. Font ve tipografi şeklinde mühim konseptler içinde bulunan farklar maalesef birçok web tasarımcı tarafınca hala tam olarak anlaşılamıyor.


Tipografi, font ve Web tasarım İzmir şehrinde ise her zamankinden daha net anlaşılmış durumda! Bu yazıda sizler için web tasarımda tipografinin önemi nedir konusunu işliyor olacağız.

Nedir Bu Tipografi?
Tipografi mevzusunda genel bir tarif cümlesi oluşturmak pek de mümkün değildir. Tipografi ana hatları ve tüm bilgileri ile geniş bir mevzu olarak karşımıza çıkar. Reklam amacı güden etkinliklerde firmanın vermek istediği iletiyi karşı tarafı ikna eden bir biçime sokması ve ilgi çekici kılması için kullanılan bir yöntemdir diyebiliriz. Tipografi içinde renk paleti, birçok yazı fontu, satır uzunluğu ile ilgili seçimler ve yazının birçok entegrasyonunu da barındırır.

Tipografinin Aslolan Amacı Nedir?
Tipografinin birçok amacı vardır. Fakat aslolan amacı web sitenizi tertipli göstermeyi sağlamaktır. Bir web sitesinin büyük bir bölümünün emsalsiz içeriklerden oluştuğunu düşünürsek eğer, Tipografi bu durumda elbet tüm bu içerikleri tamamen birbirleriyle uyumlu göstermeyi amaçlar. Web tasarım mevzusunda tipografinin yeri kesinlikle reddedilemeyecek kadar ehemmiyet arz etmektedir. Birçok tasarımcı tipografiyi tam olarak anlayamadığı için kendine nazaran yorumlamaya çalışır ve yanlış işlere imza atmış olur. Bunun yanı sıra tipografi terimini net olarak anlamış web tasarımı şirketleri ise kusursuz işlere imza atar, bu hep böyledir.

Tipografinin Web Tasarımı İçin Önemi!
Web sitesinin görsel açıdan özeti durumunda olan tipografi, uzun senelerdir hayatımızda yer edinen ögeler arasındadır. Renk seçimi, fontun seçilme şekli ve ilgi çekici internet sayfası ögelerinin her birini barındıran tipografinin ilgi çekme ya da ilgiyi azaltma mevzusunda tesirleri büyüktür. İyi bir tipografi ile web sitenize daha oldukça ziyaretçi çekebilirsiniz. Markanızın geleceğe taşınmasını amaç ediniyorsanız kesinlikle iyi bir tipografiniz olmak zorundadır. Tipografi, internet sayfası içeriğinizi daha da dikkat çekici hale getirdiğinden dolayı markanızın ilerlememe şeklinde bir ihtimali kalmaz. Fakat şu da unutulmamalıdır ki fena bir içinde ne olduğu iyi bir tipografi asla kurtaramaz. Netice olarak içeriğiniz kaliteli ve her insana hitap eden şekilde olmalıdır. Bunun yanı sıra fena bir tipografi de iyi bir içinde ne olduğu çöpe çevirebilir. Netice olarak içeriğinizi sunma şekliniz önemlidir. Sunumu iyi yapılmış olan bir içeriğin başarıya ulşaması bir çok süre kaçınılmazdır. İçeriğinizin ilgi çekme oranını arttırmak tipografi ile direkt ilişkilidir. Web sitenizin işi ile ilgili detayları bir çok süre tipografi ile anlatırsınız. Can sıkan bir tipografi bunaltan işleri simgeler, buna da dikkat etmek gerekiyor. Şu şekilde düşünebilirsiniz; bir sitede 2000 kelimelik bir yazı olsun. Bu yazının dümdüz, hiçbir paragrafa bölünmeden, hiçbir değişik fontla ifade edilmeden yayınlandığını düşünün. Bu kimsenin ilgisini çekmeyecek, dolayısıyla da okunma sayısı düşük olacaktır. Bu ve bunun şeklinde durumları göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

İyi bir tipografi, tutarlı bir web sitesiyle tamamen doğru orantılıdır. Kullanıcılar ziyaret ettikleri web sitelerinde tertipli bir görünümle karşılaşmak isterler. Devamlı bir halde web sitenizin tipografisini değiştirecek olursanız ziyaretçi kaybedersiniz, bizlerden söylemesi. Web sitenizdeki her şeyin uyum içinde olması ve kaliteli bir tipografiye haiz olması ziyaretçi sayınızda ciddi bir artış sağlamanızı elde edecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diyetisyen Web Tasarım

Avukat Web Tasarım