Yeni Nesil Web tasarımlarını etkileyen sanat akımları

 Çağdaş web tasarımı dünya tarihinin en etkili sanat akımlarının bazılarından etkilenmiştir. Gözümüze güzel görünen tasarım unsurları, geçmişin büyük sanat akımlarının yansımalarını taşır. Çağdaş web tasarımının kendine ilişkin yeni ve mühim bir şekil bulunduğunu kabul etmekle beraber insanlık tarihinin yüzyıllardır ürettiği yaratıcılık ve sanatla alakalı dehadan izler taşıdığını gözlemlemek mümkündür.


Yaratıcı bir internet sayfası gördüğümüzde, çağdaş web tasarımının kökenlerinin göz önünde bulundurmak önemlidir. Yeni ilhamlar için daima geçimişin sanat akımlarından yararlanılabilir. Yeni akım web tasarımı üstünde en büyük etkiye haiz olan hareketler değişik süre dilimlerinden geliyor, sadece kolektif tesirleri inkar edilemez. En fazlaca etkileyen 3 akım ise Pop Art akımı, Bauhaus akımı ve Rönesans. Asla şüphe yokki empresyonizm’in renk eşleşmesinden, Kubizm’den esin alan çizgiler benzer biçimde pek fazlaca akımın tesiri de vardır.

Pop Art
Pop Art Hareketi'nin etkilerinden biri ustaca renk kullanımıydı. Her yerde esin verici eşleşmeler görüldü. Bu teknik, logolarının öne çıkmasını isteyen çağdaş firmalar tarafınca yansılamak edildi. Bazı markaların logosunda bunun mükemmel örneklerini bulabiliriz. Renklerin birbirlerine muhteşem tamamlamarı ile pürüzsüz ve temiz çizgiler, hoş ve minimalist. Güzel ve anında tanımlanabilir bir simge için muhteşem örnekleri tüm büyük markaların logolarında görebilirsiniz.

Pop Art Hareketi, yepyeni bir tecrübe yaratmak için ürünleri, reklamları ve gündemi yüksek sanat konseptleriyle harmanlar. Çağdaş web ve logo tasarımına tesirleri büyüktür. Mevzu malzemesinin ve rengin kullanımına bakıldığında eşi olmayan ve güzel internet sayfaları oluşturmak için esin olabilir.

 

Bauhaus Akımı
Bauhaus Hareketi'nin yankılarını, temiz, mütevazi, başarı göstermiş ve yenilikçi web sitelerinin bazılarında görebilirsiniz. . Bauhaus Hareketi, beklenmedik şekillerde güzelliği ve işlevselliği birleştirmekle ilgiliydi. Bir araya gelmeyen materyallerle oynayarak izleyiciyi şaşırtmaya ve memnun etmeye çalıştılar.

Çağdaş web tasarımı başarısını Bauhaus Hareketi'ne borçludur. Geçmişin ustaları olmasaydı, çağdaş tasarım için bir plan olmazdı. Etkili web tasarımı, güzel duyu açıdan hoş bir görünümü kullanıcı dostu işlevsellik ile birleştirir. Internet sayfaları hem davetkar hem de tamamen sezgisel olmalıdır. Bilhassa şimdi, akıllı telefonların ortaya çıkmasıyla insanoğlu, kısa sürede gereksinim duydukları detayları alan güzel ve kullanımı kolay bir internet sayfası ile karşılanmayı bekliyorlar.

 

Rönesans
Altın sanat çağı Rönesans’ın yenilikçi ustaları dünyaya bakış açımızda devrimler yarattıları. Rönesans sanatçıları, perspektif kullanımını yaratma ve yaygınlaştırma, başyapıtlarına gerçekçi unsurlar verme, çalışmalarını benzersiz ve akılda kalıcı hale getirme mevzularında büyük ehemmiyet kazanmıştır. Web tasarımı, belirli öğelerin iki boyutlu ekrandan atlamasını sağlamak ve potansiyel müşterilerin akıllarına ve hatıralarına kendilerini gömmek için yoğun bir halde perspektif üstüne kuruludur. Her şeyden fazlaca, perspektif tekniği bildiğimiz benzer biçimde sanatın temel taşıdır.

 

Web tasarımı göreceli olarak oldukça yeni bir sanat biçimi olabilir, sadece kökleri eskidir ve meşhur ve dehası tekniklere ve sanat dünyasının en büyük düşünürlerinden ve yaratıcılarından bazılarının düşünme yöntemlerine dayanır! En başarı göstermiş web sitelerinden ve markalardan bazılarına bakın; Pop Art Hareketi, Bauhaus Hareketi ve hepsine dahil olan Rönesans unsurlarını bulacaksınız!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarımda Tipografinin Önemi Nedir?

Diyetisyen Web Tasarım

Avukat Web Tasarım