Doktor Web Sitesi

 Doktorlara hususi web tasarım hizmeti verirken itina gösterdiğimiz hassasiyetlere değinmekle birlikte, bir tabip web sitesinin iyi mi ve niçin olması gerektiğine dair değerlendirmelerde bulunacağız.

Hekim Web Sitesi Hakkında

Teknolojik açıdan gelişen bir dünyada bir internet sayfası sahibi olmak, her türlü sektörün ihtiyacı olmaya adım atmıştır. Bundan dolayı artık insanların büyük bir çoğunluğu gerekseme duydukları herhangi bir sektöre ilişkin hizmeti web üstünden aramaktadır. Günümüzde sıhhat sektörüne ilişkin tüm hastanelerin kurumsal bir internet sayfası olmakla birlikte, sıhhat sektörünün en temel hizmetkarlarından olan doktorların dahi kendi hususi internet sayfaları bulunmaktadır.

Doktorlar İçin Web Sitesi Niçin Gereklidir?

Sağlıkla ilgili problemi olsun yada olmasın tüm insanoğlu, sıhhat sektörünün muhatabıdır. Sıhhat sektörü; sıhhat problemi olan insanlara tedavi amaçlı olarak, sıhhat problemi olmayan insanlara ise mevcut sağlığın korunması için hitap eder. Doktorların hedef kitlesi branşlarına gore değişim izah edebilir sadece insanoğlu, gerek hastalık sürecinde olsun gerek hastalık süreci geçtikten sonrasında doktorlarıyla iletişimini devam ettirmektedir. Bu iletişime katkısı öncelikli olmakla birlikte doktorlara web tasarım hizmetinin birçok faydası vardır:

  • Bilhassa kendi muayenehanelerinde hizmet veren doktorlar; hastalarının dijital alandan buluşma alabilmesi için internet sayfasına gerekseme duyarlar.
  • Bununla birlikte bu internet sayfaları doktorların hastalarına ve branşla ilgilenen takipçilerine data ve deneyimini paylaşabilmesini de sağlar.
  • Doktorlar; internet sayfalarını yasal mevzuattan dolayı reklam amaçlı kullanamazlar fakat tanıtımlarını gerçeğe uygun olarak yapabilir, takip edenleri için bilgilendirici içerik paylaşabilirler.
  • Bir doktora bir konuşma, söyleşi, TV programı davetlerde bulunmak isteyen kurumlar; doktorun internet sayfası üstünden doktorla iletişime geçebilirler.

Doktora Hususi Web Tasarımı Iyi mi Olmalıdır?

Bir tabip internet sayfası hastalara itimat telkin etmeye bir tasarımla oluşturulur. Bunun için çoğunlukla beyaz ve açık mavi renklerin ağırlıkta olduğu mütevazı temalar tercih edilir. Hekim web sitelerinde bilhassa hastalar için buluşma alma özelliği olmalı ve ‘sıkça sorulan sorular’ sayfası geliştirilmiş olmalıdır. Bir tabip sitesi için öz geçmiş sayfası da oldukça önemlidir; hastalar sağlıklarını emanet edecekleri doktoru tanımak isteyebilirler. Bunların yanı sıra sitede doktorun branşıyla ilgili içerikler ve tabip tarafınca katılım gösterilmiş yada gerçekleştirilmiş tıbbi operasyonlar yer alabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarımda Tipografinin Önemi Nedir?

Diyetisyen Web Tasarım

Avukat Web Tasarım