Web Tasarım Nedir?

 İnternet sitenizin arama motorlarında ulaşılabilir olmasını elde eden, genel olarak hizmetleri, ürünleri yada kişileri tanıtmaya yarayan grafik ve metinlerin bir araya gelmesiyle oluşan emek verme web tasarım şeklinde isimlendirilebilir. Kısacası web tasarım denildiğinde en kolay tanımlamasıyla dijital ortamda markanın ya da kişinin görünen yüzü demek yerinde olacaktır.

Web Tasarımcısı

İnternet sitesi HTML diline haiz olduğundan dolayı bu işi bilen uzmanlar tarafınca yapılması gerekir. Bu sistemi tatbik eden kişiye web tasarımcısı denirken iyi meydana getirilen bir tasarımında gerek alan kişi kitlesini gerekse ürünlerin tanıtımının yapılmasında görevi oldukça büyük olacaktır. Kısaca başarı göstermiş bir tasarımdan bahsettiğimizde ne olursa olsun kullanıcı dostu olması gerekir.

Web Tasarım Unsurları

Bir web sitesi hazırlanırken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bir ekip faktörler vardır. Önceliğin görsel olduğu bu emek verme içinde içeriklerin özgünlüğü kaliteyi artıracaktır. Bir web tasarımının tamamlanması için bazı aşamalardan geçmesi gerekir. Bu aşamalar ise sırasıyla şöyledir.
1. Projelendirme
2. Grafik
3. HTML ya da CSS kodlaması
4. Entegrasyon
5. Ve kontrol işlemi

Yukarıda saymış olduğumuz bu 5 maddeyi kendi içinde detaylı bir halde inceleyelim.

Projelendirme

Internet sayfası hazırlanırken projelendirme oldukça önemlidir. Zira tasarımda istenilen grafik ve metinlerin kullanıcının gözünü yormaması ve ne olursa olsun sektörünüzle ilgili olması gerekir. Kullanıcı sitenize girdiğinde arayacağı bilgiye oldukça süratli erişmesi onun sitede kalma suresini hızlandıracağından dolayı başarı göstermiş sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Internet sayfasında en dikkat çekici husus renklerdir. Renkleriniz logonuzla ve şirketinizin renkleriyle uyum içinde olması gerekir. Renk markanın imajını ve kurumsal kimliğini yansıtmalıdır.

Grafik

Web sitenizde kullanacağınız grafiklerin, fotoğrafların ve simgelerin sitenizin hızını kesinlikle düşürmemesi gerekir. Hiçbir kullanıcı geç oluşturulan site ya da sayfada durmak istemez. Bu yüzden grafiklerinizi olabildiğince mütevazi anlaşılır ve sıkıştırılmış şekilde hazırlamalısınız.

Yazı Karakteri

Aslen yazı karakterine oldukça dikkat edilmez anca yazı tipi bir internet sayfası için oldukça önemlidir. Çoğun yazılımcı buna dikkat etmiyor olabilir sadece güvenli yazı tiplerini kullanmak devamlı yararlı olacaktır.

İçerikler

İçerikler kullanıcılara hizmet ya da ürünleri sunabileceğiniz okuyucunun da informasyon alabileceği düzeyde olması gerekir. Örneksiz ve SEO uyumlu içerikler devamlı arama motorlarının gözünde kıymetlidir. İçeriklerinizi ustalaşmış bir halde hazırladığınızda kullanıcının size ve markanıza olan itimatı daha yüksek olacaktır. İçerikleriniz ne olursa olsun belli bir kalıp içinde şu demek oluyor ki anahtar kelime odaklı olması gerekiyor. Arama motorları anahtar kelimeye gore sitenizi öne çıkaracağından dolayı kelimelerinizi uygun oranda yazı içine dağıtmanız gerekir.

Ustalaşmış Web Tasarım

Biz ustalaşmış web tasarım İzmir firmaları başta olmak suretiyle Türkiye’nin neresinde olursanız olun sizin için hazırlayıp sunabiliriz. Bizlere ulaşan her müşterimizi ilkin dinler sonrasında proje aşamasına geçeriz. Bizlerden beklediğinizi net olarak anlayabilmek için kafanızdakini bizimle paylaştığınızda alacağımız yol hem daha süratli olur hem de beklentinizin de üstünde bir web tasarım gerçekleştirebiliriz.

Ustalaşmış bir tasarımdan bahsedebilmemiz için ne olursa olsun doğru firmalar tarafınca yapılması gerekir. Bunu da sadece firmanın daha önceki referanslarına bakarak anlayabilirsiniz.

Web Tasarımda Nelere Dikkat Edilmeli?

Sektörünüz ne olursa olsun ilkin hedefinizi belirlemeniz gerekiyor. Zira hedefiniz olmadan yola başlamış olmak sizi bir sıfır geri düşürecektir. Sitenizin hedefini belirledikten sonrasında ne olursa olsun arama motorlarının istediği kodlamaların oluşturulmuş olmasına dikkat etmelisiniz. Bu işi ustalaşmış bir destek alarak yapıyorsanız aslına bakarsan onlar işi bileceklerdir.

Kısacası web tasarım İzmir şirketi olarak bizlere web sitemiz üstünden ulaşmanız halinde ustalaşmış bir web tasarımı hazırlayabilir ve en kısa surede teslim edebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarımda Tipografinin Önemi Nedir?

Diyetisyen Web Tasarım

Avukat Web Tasarım