Web Tasarımında 2021 Trendleri

 Değişen moda ve gelişen teknoloji benzer biçimde internet sayfaları de her yıl kendince yenileniyor. Aslına bakarsak tasarımdaki bu yeniliğe kullanıcılar yön verirken arama motorları da kullanıcı odaklı hizmet vermek istediğinden dolayı bu değişime kayıtsız kalmıyor. İşte bunun içinde 2018 yılından itibaren arama motorları kullanıcı odaklı olan web tasarım ve içeriklere ehemmiyet veriyor. Güzellik ve ilgi algısı bizi hangi yöne doğru çekebilirse ikimiz de web tasarım ajansları olarak beklenilen ve istenileni hayata geçirmeye çalışıyoruz.


Web tasarımında 2020 trendlerine baktığımız vakit geçtiğimiz senenin üstüne bazı mühim hususların eklenmiş bulunduğunu görebiliyoruz. Bunun içinde gerek webmasterları gerekse yeni bir web tasarım arayışı içinde olanları bilgilendirelim istedik. Daha açıklayıcı olması açısından da yazımızın devamında ayrıntıya değindik.

Mobil Uyumlu
Bu aslına bakarsak sürpriz değil son birkaç yıla baktığımızda arama motorları mobil uyumlu olmayan siteleri oldukça kıymetli kabul etmiyor. Kullananların % 70’lik bölümünün cep telefonlarından internete girmiş olduklarını düşündüğümüzde aslına bakarsak mobil uyumlu olmayan bir sitenin de neredeyse asla şansı yok demek yerinde olacaktır.

 Web tasarım İzmir firmamız yeni bir tasarım oluştururken repronsive olmasına dikkat etmiş olduğu benzer biçimde mobil uyumlu olmayan bir sitenin de yenilenerek mobil uyumlu hale getirilmesini sağlayabilir. Mobil uyumlu olan siteler teknik olarak baktığımızda ise masaüstü sürüme bakılırsa oldukça daha süratli dizin alır. Dolayısıyla sizin siteniz mobil uyumlu değilse eşit şartlarda başladığınız yarışın derhal başlangıcında geride kalırsınız.

Paralax Efektler
Paralaks efektler denildiğinde akla ilk olarak uzay geliyor. Şundan dolayı bu efektlerin tanımı da matematiksel bir yöntem. Web sitelerinde kullanılan bu teknikler ilk olarak oyunlarla yaşamımıza girmişti. 2020 senesinde 3D programlarla oynanılan bu sistem hareketli hale getirilerek web tasarımlarında kullanılmaya başlandı.

Site Açılış Hızı
Sitenizin açılış hızı da oldukça önemlidir. Günümüzde insanoğlu her şeyde olduğu benzer biçimde bilhassa de internete girerken sabırsızca davranıyorlar. Bunun için siz her ne kadar kaliteli bir tasarım yaptığınızı düşünüyor olsanız da muhteşem içeriklere sahibim deseniz de sitenizin açılış hızı düşükse insanoğlu sizi tercih etmiyorlar. Bu da sizin sitenizin genel olarak tüm değerlerine tesir edecek sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Tam Ekran Anasayfa
2019 senesinde ilgi duyulmaya başlamış olan tam ekran görünü bilhassa görsel ve videolarla kendisini gösterirken site içinde minimal çizgileri bozmadan 2020 senesinde da gene ilgi duyulan tercihler içinde içeriyor.

Video Arka Plan
Videolu arka planlar hem kurumsallık hem de mütevazı bir anlatımla kullanıcının dikkatini çekiyor. Kullanıcı izlediği videodan web sitesinin işlevselliğini ve duruşunu fark edebiliyor. Büyük Boy Yazılar Internet sayfaları mobil uyumlu bir hal aldıktan sonrasında site tasarımları da ona bakılırsa şekillendirilirken bu yıl yazı karakterlerinde büyük boy yazılar öne çıkmaya başladı. Bilhassa bildiri ve sitenin çarpıcı söz kısımlarında büyük puntolarla manşet şeklinde kullanılan yazı karakteri daha çok göze çarpıyor.

Asimetrik Görünüm

Bu bakışım hastalarını rahatsız ediyor olsa da yeni bir idrak yaratmak için asimetrik tasarımlara ağırlık verilmeye başladı. Asimetrik tasarımların aktivist bir duruşa haiz olarak görülmesi bu tasarımların 2020 senesinde pek oldukça sektörde deneneceğini görebiliyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz hususlar 2020 yılı web tasarım trendleri içinde yer edinen özellikler. Neredeyse tüm sektörlerde kullanılan bu tasarımlarda renkler ve içerikler değişiyor olsa da mantık bu yönde aşama kaydediyor. Eğer sizde web tasarım İzmir şirketi arıyor güncel, emsalsiz ve dikkat çeken bir web tasarıma haiz olmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Tasarımda Tipografinin Önemi Nedir?

Diyetisyen Web Tasarım

Avukat Web Tasarım